Britta Carlström

Hårda material, spets av mässingfolie, bronsväv, patinerad och broderad
broderat objekt i siden, 20x20 cm2
I det gröna, mjuka material, 2007 © Britta Carlström
Hårda material och mjuka material, 35x12 cm2
mjuka och hårda material, broderat
I det andra rummet, Hallwylska palatset, 2009 © Britta Carlström
I det andra rummet, detalj, 2009 © Britta Carlström
Sprucken, hårda material, 2009 © Britta Carlström
Rum för resande, med Monica Nilsson, 2005  © Britta Carlström
Tråden som bär, hårda och mjuka material 2003 © Britta Carlström
Britta
Carlström
070-2266201
Utbildning/Education
1970-74 Konstfack, Textil

Separatutställningar/Solo Exhibitions
2014 Galleri Bergdala
2013 HV Galleri, Stockholm
2013 broderi & objekt Galleri Anna H, Göteborg
2009 Teatergalleriet Kalmar
2008 Ahlbergshallen Östersund 
2007 Länsmansgården Åkersberga
2005 Rum för resande med Monica Nilsson Haninge Konsthall 
2005 Galleri 31 Västervik med Mattias Fagerholm
2003 Galleri Svenska Bilder Stockholm
1995 Galleri Grå Stockholm
1993 Konstmuséet Västerås

Samlingsutställningar/Group Exhibitions
2016 labbytan, Almgrens sidenväveri.
2010 FAS, In Touch-The Royal Art Project  Points of departure
2010 FASJUNI2010  Konstnärshuset
2009 I det andra rummet  Hallwylska Palatset FAS
2008 FAS Minigallerian Sollentuna
2008 Det främmande Ahlbergshallen, Östersund
2007 Grafiktriennalen VIII  Stockholm
2006 Tråden i den aktuella konsten  med gruppen Temuda, Fourmies, France
2005 Nutida textilkonst Sverige, Balticum Infra City, Stockholm
2005 Ett skyltfönster FAS Ö-torgs T-banestation
2000 OIDFA  Kulturen, Lund
1999 FAS4 Skulpturens hus

Uppdrag/Commissions
Hasseludden, Yasuragi, Stockholm
Svetsspets, Gamla Stans T-station, Stockholm
Under Ytan, Skandia International, Stockholm
Konst och inredning, fartyg, Johnsonlinjen Stockholm
Urtelefonen, Teleskolan, Kalmar
Mortorps Kyrka, Kalmar Län

Representerad/ Represented
Nationalmuseum, Norrköpings konstmuseum, Västerås Konstmuseum, Minnesota Konstmuseum Minnesota USA, Skandinaviskt konsthantverkscenter, Ohio USA, Statens Konstråd bl a Kulturdepartementet, Försvaret i Jönköping, Polishuset i Nacka, Kommuner: Bl a Stockholm, Gävleborg, Uppsala, Västernorrland, Sundsvall, Norrtälje, Östersund, Landsting: Bl a Stockholm, Västernorrland, Kalmar, Örebro, Östersund

Bibliografi/ Bibliography
2010 Konstnärer i Europa Uppslagsverk
2009 nr 1 Glas och virkning, Vävmagasinet
2009 nr 1 Om virkning Tidskrift Konsthantverk
2005 Britta Carlström 25 bilder, Begonia Förlag
2001 nr 2 Tidskrift Forum
1995 Svenska Textilier 1890-1990, Uppslagsverk
1993 nr 4, Nutida textilkonst, Konstperspektiv
1989 Konsten på Skandia International
1989 Konsthantverkare i 80-talet
1988 Vem är hon ?, Uppslagsverk Nordstedt

Annat/ Miscellanous
2007 Nominerad att representera Sverige I nordisk Textil utställning
2005 Svensk Bokkonst Kungliga Biblioteket
1996 Tävling, Slussen T-station 

Stipendier/Grants
1983-05 Bildkonstnärsfonden
2007 Härke Grafikstipendium, 
2007 Estrid Ericson
2004 Längmanska kulturfonden
2001 Estrid Ericson
2000 2:a pris OIDFA
1983 Stockholms stad