Mona Petersson

Ystad Konstmuseum
Ystad Konstmuseum
Ystad Konstmuseum
Ystad Konstmuseum
Ystad Konstmuseum
Work in progress
I:DI Galleri Stockholm
Ystad Konstmuseum
I:DI Galleri Stockholm
I:DI Galleri Stockholm
Mona
Petersson
0730-22 95 92
Utbildning/Education
2014        Stockholms dramatiska högskola animering och pedagogik Digipeg
2010/11   Konsthögskolan, Textilism
2004/05   Konstfack, Främlingen
2004        Konstfack, Offentlig gestaltning, Lekplatser
2003        Konstfack, Offentliga rum
1987-91   HDK, textilkonst

Separatutställningar/Solo Exhibitions
2016        Tallens Krona, Landvetter flygplats inbjudan Röda Sten konsthall.
2016        Örat mot marken, ID:I galleri Stockholm.
2013        Den Lilla Harens Tass, ID:I galleri Stockholm.
2012        Naturen är God, ID:I galleri Stockholm.
2011        Mot Naturen, Ystad konstmuseum, Ystad konstmuseet.ystad.se
2010       Jag önskar upprätta förbindelse med er, Stenasalen Göteborgs konstmuseum
2009       Jag ser inget jag tittar, ID:I galleri Stockholm http://idigalleri.org
2007       Den Lilla Harens Bett, ID:I galleri Stockholm
2001       Anordning, Galleri Enkehuset, Stockholm
2000       Utanför strömfåran, Galleri Paletten, Göteborg
1998       En mening är: Gråsparvar som flyger duktigt i kväll. Galleri Generator, Göteborg
1997       Själv är jag en del av min idyll, Galleri 54, Göteborg
1994       Utsatt-Skydd, Galleri Pannrummet, Konstepidemin, Göteborg

Samlingsutställningar/Group Exhibitions
2016       Vad är möjligt att äga, Röda Sten Konsthall, Göteborg.
2014       FAS Goes North, Örnsköldsviks museum och konsthall.
2012       UnTied Notions, ID:I Design Hall, Stockholm.
2011       Solen den skiner,  Vårsalongen Liljevalchs, Stockholm
2010       Supermarket, Kulturhuset, Stockholm
2008       Interface, Östersjöbiennalen för ljudkonst, Ystads konstmuseum.
2007       Supermarket, Galleri ID:I, Konstnärshuset, Stockholm
2005       Jag vet inte vet du, Videolick, Atalante Göteborg
2004       Sju Ingångar, offentlig gestaltning Konstfack, Stockholm
2004       Särskild, Galleri Konstfack, Stockholm
2002       Ingrepp, offentlig gestaltning Konstfack, Stockholm
2002       Stockholm Art Fair, Galleri Enkehuset, Stockholm
2000       Stockholm Art Fair, tidskriften Paletten
1997       Informationen, om växthuseffekten, Biblioteksmässan Göteborg
1996       International Sculpture Iniative, Manchester
1996       Utsatt-Skydd 2, Hide kulturbrott, Gotland
1996       U-båtshallen Kockums Varv, Malmö
1995       Brasan den sprakar katten den knorrar, Garaget Göteborg
1995       Position, aktion, City Galleriet, Göteborg
1994       Sakernas tillstånd, Kalmar konstmuseum

Uppdrag/Commissions
1994       Skissuppdrag, Sahlgrenska sjukhuset Göteborg

Representerad/ Represented
Bohusläns Landsting, Statens konstråd

Bibliografi/ Bibliography
2006       Volym, ljudpoesi, oei, tidskrift för poesi
2005       Overhead, Victor B Andersen´s maskinfabrik posei konsttidskrift, Danmark
2001       Lyrikvännen, tidskrift för poesi
2000       Paletten, konsttidskrift
1998       Paletten, konsttidskrift
1995       Bang, feministisk tidskrift

Larm ljudkonstprojekt (4 konstnärer iniativtagare projekledare) http://larm-festival.se
2007       LARM festival, utställning, producent och konstn ledare, Kulturhuset Stockholm
2007       LARM Från munhåla till laptop, redaktör till bok om ljudkonst
2007       LARM From mouth cavity to laptop, producerat CD om ljudkonst
2007       LARM Monitor P2, producerat radio om ljudkonst
2008       Mottagning, producerat seminarium, Fylkingen Stockholm

Stipendier/Grants
2013/14   Bildkonstnärsfonden arbetsstipendium
2008/09   Bildkonstnärsfonden arbetsstipendium
2005/07   Stiftelsen framtidens kultur ljudkonstprojekt LARM
2006        Nordisk Kulturfonfond ljudkonstprojekt LARM
2001/02   Bildkonstnärsfonden arbetsstipendium
1998        Eric Ericssons stiftelse
1997        Bildkonstnärsfonden arbetsstipendium
1996        Bildkonstnärsfonden projektbidrag
1996        Göteborgs stads kulturstipendium
1995        Bildkonstnärsfonden arbetsstipendium
1995        Göteborgs stads projektbidrag
1993        Bildkonstnärsfondens arbetsstipendium
1991        Thedor och Hanne Mannheimers fonder
1990        Wilhelm och Martina Lundgrens fond