Slask i given - Ellen Skafvenstedt - Konstnärscentrum Väst

Slask i given

Ellen Skafvenstedts verksamhet spänner över en mängd uttryck och områden som främst har collaget som gemensam nämnare och metod. De senaste årens projekt har bland annat innefattat textila tekniker som applikationsbroderi och stickning, skulpturala arbeten med funna objekt som material, och samplingsbaserade ljud-, musik- och textframträdanden.

VISST - Ellen Skafvenstedt - Konstepidemin

VISST

Under sin utställning på Konstepidemin visar Ellen Skafvenstedt verket VISST; en platsspecifik, monumental väv som går på tvären genom hela Bergrummet likt en solid mur. Väven utgör en bild av en antagen underjordisk nedbrytningsprocess, som vi nu kan få en inblick i genom bergets port. Här syns förkastade föremål och material som arrangerats om enligt nya principer för att konstruera ett mönster i köttiga texturer.

Vända blick - Petter Hellsing - Nääs konsthantverk Galleri

Vända blick 2020

Någonting har hänt och vi står inför en förnyad relation till materialet, det är inte längre möjligt att betrakta världen omkring oss som livlös materia. Kanske har tingen en egen agenda, i alla fall kan vi inte bortse ifrån dom ekologiska konsekvenserna av vår brist på lyhördhet.

Tråd - en berättelse om mänsklig rörelse - - Virserums Konsthall

TRÅD utställning Virserums Konsthall, Kerstin Lindström och Kristina Skantze

 

 

Tråd - en berättelse om mänsklig rörelse

Det är en märklig tid att göra en utställning om mänsklig rörelse. Vårt globaliserade rörelsemönster över världen har lett till att ett virus blir en pandemi. Något som nu hindrar många av oss i vårt vardagliga rörelsemönster, från att gå och handla, träffa folk, jobba och gå i skolan. Att lämna huset, byn, staden för en annan plats, ens inom landet avråds vi i från.