Mona Petersson

Mona
Petersson
0730-22 95 92

Utbildning/Education
2014        Stockholms dramatiska högskola animering och pedagogik Digipeg
2010/11   Konsthögskolan, Textilism
2004/05   Konstfack, Främlingen
2004        Konstfack, Offentlig gestaltning, Lekplatser
2003        Konstfack, Offentliga rum
1987-91   HDK, textilkonst

Separatutställningar/Solo Exhibitions
2018        Revor under ytan, ID:I galleri Stockholm
2016        Tallens Krona, Landvetter flygplats inbjudan Röda Sten konsthall.
2016        Örat mot marken, ID:I galleri Stockholm.
2013        Den Lilla Harens Tass, ID:I galleri Stockholm.
2012        Naturen är God, ID:I galleri Stockholm.
2011        Mot Naturen, Ystad konstmuseum, Ystad konstmuseet.ystad.se
2010       Jag önskar upprätta förbindelse med er, Stenasalen Göteborgs konstmuseum
2009       Jag ser inget jag tittar, ID:I galleri Stockholm http://idigalleri.org
2007       Den Lilla Harens Bett, ID:I galleri Stockholm
2001       Anordning, Galleri Enkehuset, Stockholm
2000       Utanför strömfåran, Galleri Paletten, Göteborg
1998       En mening är: Gråsparvar som flyger duktigt i kväll. Galleri Generator, Göteborg
1997       Själv är jag en del av min idyll, Galleri 54, Göteborg
1994       Utsatt-Skydd, Galleri Pannrummet, Konstepidemin, Göteborg

Samlingsutställningar/Group Exhibitions
2018      Galleri Das Esszimmer,  Bonn.
2018      Platform Projects,  Aten.
2017      Nordisk Salong Dunkers kulturhus, Helsingborg.
2017      Chicoutimi Art Center, Kanada.
2016      Genom molnen bakom trädet under marken, Vänersborgs konsthall.
2016      Vad är möjligt att äga, Röda Sten Konsthall, Göteborg.
2014      FAS Goes North, Örnsköldsviks museum och konsthall.
2012      UnTied Notions, ID:I Design Hall, Stockholm.
2011      Solen den skiner,  Vårsalongen Liljevalchs, Stockholm
2010      Supermarket, Kulturhuset, Stockholm
2008      Interface, Östersjöbiennalen för ljudkonst, Ystads konstmuseum.
2007      Supermarket, Galleri ID:I, Konstnärshuset, Stockholm
2005      Jag vet inte vet du, Videolick, Atalante Göteborg
2004      Sju Ingångar, offentlig gestaltning Konstfack, Stockholm
2004      Särskild, Galleri Konstfack, Stockholm
2002      Ingrepp, offentlig gestaltning Konstfack, Stockholm
2002      Stockholm Art Fair, Galleri Enkehuset, Stockholm
2000      Stockholm Art Fair, tidskriften Paletten
1997      Informationen, om växthuseffekten, Biblioteksmässan Göteborg
1996      International Sculpture Iniative, Manchester
1996      Utsatt-Skydd 2, Hide kulturbrott, Gotland
1996      U-båtshallen Kockums Varv, Malmö
1995      Brasan den sprakar katten den knorrar, Garaget Göteborg
1995      Position, aktion, City Galleriet, Göteborg
1994      Sakernas tillstånd, Kalmar konstmuseum

Uppdrag/Commissions
1994      Skissuppdrag, Sahlgrenska sjukhuset Göteborg

Representerad/ Represented
Bohusläns Landsting, Statens konstråd

Bibliografi/ Bibliography
2006      Volym, ljudpoesi, oei, tidskrift för poesi
2005      Overhead, Victor B Andersen´s maskinfabrik posei konsttidskrift, Danmark
2001       Lyrikvännen, tidskrift för poesi
2000       Paletten, konsttidskrift
1998       Paletten, konsttidskrift
1995       Bang, feministisk tidskrift

Larm ljudkonstprojekt (4 konstnärer iniativtagare projekledare) http://larm-festival.se
2007       LARM festival, utställning, producent och konstn ledare, Kulturhuset Stockholm
2007       LARM Från munhåla till laptop, redaktör till bok om ljudkonst
2007       LARM From mouth cavity to laptop, producerat CD om ljudkonst
2007       LARM Monitor P2, producerat radio om ljudkonst
2008       Mottagning, producerat seminarium, Fylkingen Stockholm

Stipendier/Grants
2018        Göteborgs stads kulturstipendium.
2013/14   Bildkonstnärsfonden arbetsstipendium
2008/09   Bildkonstnärsfonden arbetsstipendium
2005/07   Stiftelsen framtidens kultur ljudkonstprojekt LARM
2006        Nordisk Kulturfonfond ljudkonstprojekt LARM
2001/02   Bildkonstnärsfonden arbetsstipendium
1998        Eric Ericssons stiftelse
1997        Bildkonstnärsfonden arbetsstipendium
1996        Bildkonstnärsfonden projektbidrag
1996        Göteborgs stads kulturstipendium
1995        Bildkonstnärsfonden arbetsstipendium
1995        Göteborgs stads projektbidrag
1993        Bildkonstnärsfondens arbetsstipendium
1991        Thedor och Hanne Mannheimers fonder
1990        Wilhelm och Martina Lundgrens fond