Rummet, vagnen - Margareta Klingberg - Utställningskatalog

nnn

Möta Nöta Stöta / Råka Ömsa Speja - ett konstnärligt projekt i Västerbottens Inland som startade 2016 och drivs av fem konstnärer: Victoria Brännström, Kerstin Lindström, Lotte Nilsson Välimaa, Maria Sandstig och Hannah Streefkerk från nätverket FAS. Genom nedslag på olika platser skapades kreativa möten som utgångspunkt för vidare formulering.

Textilkonsten är död, leve textilkonsten? - Inger Bergström - Essä

OLEK "Our Pink House", 2016

2017 firade Norske tekstilkunstnere (NTK) sitt 40-årsjubileum, bland annat med utgivandet av en jubileumsantologi «Ode til en vaskeklut, hymne til en tiger. Norske Tekstilkunstnere 1977 - 2017». Intentionen var att sätta fokus på textilens samtida historia i Norge, göra nedslag i textilkonstens utveckling och undersöka vilken plats som textil som metod, material och tradition har på den samtida konstscenen.

Skogssamiska landskap - Emma Göransson - Essä

Skogssamiska landskap, text av Emma Göransson

Det finns hela kulturlandskap i vårt land som nu är glömda, vars berät­telser tystnat eller som aktivt tystats ned. Jag tänker mig att landskap faktiskt kan berätta – bara de får låna en röst. Här lånar jag ut min röst åt ett område i södra Lappland/norra Ångermanland; de gamla lapp­skattelanden öster om Åsele, i det dåvarande Åsele lappmark.