Aotearoa 2021-2022 - Jeanette Schäring - Te Wananga O Aotearoa New Zeeland

Harakeke 2 ©Jeanette Schäring

Jag var på väg till Bangladesh men blev fast i Nya Zeeland – AOTEAROA när pandemin kom. Jag passade då på att studera RARANGA och RONGOA tillsammans med Maorierna på deras egen skola Te Wananga O Aotearoa i två år. Maorierna lever med sina förfäder vilket också inkluderar växterna.

 

Ett okänt havsdjur I och II - Leyun Wang - Strängnäs domkyrka, Liljevalchs

"Ett okänt havsdjur I", under arbetstid i ateljén i Skarpnäck Textilskulptur  Ulltygsprover,  kaffefilter och kartong  ©LeyunWang

https://www.wangleyun.se/

I havets mystiska djup bor oförklarliga varelser, gömda i dess dunkla sköte. Mitt hjärta önskar utforska dessa hemlighetsfulla varelser.
Genom denna upptäcktsfärd lär vi oss mer om livets gåva och naturens skyddande syfte. Låt oss dyka ned med nyfikenhet och ödmjukhet, för att finna vår plats i oceanernas mystiska värld.

I ateljén med katten Oskar - Mona Petersson - Bildserie

Tass i låda ©Mona Petersson

I ateljén med katten Oskar - en bildserie av Mona Petersson

I Showroom visar jag en bildserie från arbetet med Exhale ett handbroderi som gjordes för ID:I galleri till Supermarket Stockholm 2023. Dokumentationen beskriver arbete och vardag i min ateljé på Brännö tillsammans med katten Oskar, temat på Supermarket var Twilight Zone.

BORSJTJ /Slava Ukraini - Margareta Klingberg - Performance

BORSJTJ  © Margareta Klingberg

Hösten 2022 lärde jag mig göra ukrainsk borsjtj. Tre kvinnor, som flytt kriget med sina barn och barnbarn, visade mig hur det ska gå till. I ett kök på deras tillflyktsort Junsele kunde jag följa soppkoket från grunden.

Den första helgen i oktober var de inbjudna till ortens återkommande soppfestival på Kvarnå Trädgård. Under några timmars performance delade de med sig av sina gedigna kunskaper och lät ortsborna provsmaka.