Nytta och nöje med konstnärer, Almgrens Sidenväveri - - Finnisage och samtal

Nytta och nöje med konstnärer, Almgrens Sidenväveri

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Med anledning av Raine Navins bortgång har Karin Jonsson skrivit en levnadsteckning över honom och hans fru Gunilla Skyttla >>>
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

VÄLKOMNA till en försommareftermiddag med fördjupat samtal om konstens nytta och nöje, flams och dans med utlovad unik musikupplevelse, kulturell bildning och förnöjsamt mingel med ett glas vin.

NYTTA OCH NÖJE MED KONSTNÄRER är den lättsinniga titeln på lördagens finissage, men titeln har en udd med underliggande frågeställningar som: har konsten en uppgift, gör den någon nytta, får det vara lustfyllt och roligt, var ligger värdet, det hierarkiska, ironi som vapen, bemästra frustration -  dvs sådant som vi alla går och undrar över! Delta i och lyssna på samtal mellan producenterna Anna T Wolgers och Monica Nilsson och konstnärerna Sara Olausson och Nina Bondesson.

DANS - MUSIK - LOTTA GARTHON PRODUKTION framför dansföreställning på utställningens tema Samtidigt på en annan plats tillsammans med Mikael Stridh och musikerna Lars Almkvist och Jon Fält. Platsspecifik och skräddarsydd föreställning för detta tillfälle. Ensemblen framförde även ett mycket uppskattat dans- och musikverk vid FAS förra finissage på Almgrens sidenväveri.

Evenemanget är en del av utställningen SAMTIDIGT PÅ EN ANNAN PLATS. Utställningen är den fjärde utav sju på K.A Almgrens som Fiber Art Sweden producerar. Medverkande konstnärer: NINA BONDESSON, ELEONOR BOSTRÖM, CARINA MARKLUND, RAINE NAVIN och SARA OLAUSSON.
Läs mer om utställningen >>>

////////////////////////////////////////////////////

Almgrens Sidenväveri & Museum
Repslagargatan 15 A, T-bana Slussen, tel: 08-642 56 16
Öppet: vardagar 10-16, lördag 11-15, söndag stängt

Museet har öppna visningar om sidenväveriets historia och verksamhet: måndagar, onsdagar och lördagar kl. 13-14. Obs! Under visning på lördagar låses entrédörren mellan kl. 13-14