Koreografiska utflykter - Carina Marklund - Samarbetsprojekt

Carina Marklund
Koreografiska utflykter

Under maj 2020 arbetade jag med kostym för Koreografiska utflykter initierat av koreografen, dansaren och dramaturgen Jannine Rivel. Projektet blev en PILOT som utfördes under juni. Tanken är att genom dans och rörelse möta skogen i en undersökande process.

Hur rör sig stigen och hur rörs vi av stigen
Jannine Rivels beskrivning av projektet, hennes processdagbok och våra samtal sammanföll med att jag i ateljén börjat skissa på tilltänkta bilder inspirerade av mossa. Kostymerna skulle vara tåliga, då dans och rörelse skulle kunna utföras i skogen oberoende av väder, rullandes i barr och löv och kunna tvättas många gånger. Detta tog jag med mig in i arbetet. På befintliga overaller i kraftigt och tåligt bomullstyg som färgades mörkblå, arbetade jag med broderi för hand och lät stygnen växa och klättra med mossa som inspiration. I material som bomull och lin och med stygn som skulle klara av slitage. Med intentionen att få stygnen att samspela och leva med rörelsen, skogen och sol ljuset.

Ett för mig roligt och annorlunda uppdrag.

Medverkande:
Kostym: Carina Marklund
Dans: Jannine Rivel och Amanda Billberg
Bilder och film: Mirjam Hector

Samarbeten och stöd:
Mer Dans åt Folket, Studio Skaftarp, Region Sörmland, Scenkonst Sörmland, Eskilstuna kommun och Region Jönköpings Län inom DANSSpår.

Under hösten 2020 kommer Jannine Rivel och Amanda Billberg arbeta vidare och utveckla Koreografiska utflykter.
För att läsa mera om Jannine Rivel och Koreografiska utflykter se www.janninerivel.com