Ett lagerarbete - Arvbetagelse - Nääs konsthantverk Galleri

Arvbetagelse
Ett lagerarbete
- 1 September 2024

VERNISSAGE  LÖRDAG 6 JULI 12-16. VÄLKOMMEN!
--------------------------------------------------------------------------

Ett lagerarbete
Reststycken fördelas och tillreds. Knöligt, bökigt, möjligt. I arbetsrummet där tiden står still. Understubben i vaddstickning av praktiska skäl. Varmt och skyddande. Lager på lager, bit för bit. Tuskaft och mönstrat på höjden. Komponenter i biosfären. Drivhjulen, rörelseenergi mellan roterande axlar. Arbetsstyrkan är samlad. En kugge i maskineriet.

Arvbetagelse firar 10-årsjubileum genom att ställa ut på Nääs konsthantverk under perioden 6 juli-1 september 2024. I utställningen visas en nyproducerad textil installation som relaterar till platsen, samt video- och fotoverk.

Arvbetagelse är en konstellation av sex konstnärer som undersöker teman inom textilt kulturarv med utgångspunkt i kollektiva arbetsmetoder. I gruppen ingår Anna Lindkvist Adolfsson, Carina Bergholm, Inger Bergström, Frida Berntsson, Catarina W. Källström och Maria Wahlgren. Under ett decennium har Arvbetagelse arbetat med olika konstprojekt som visats publikt på bland annat Dalarnas museum, Hälsinglands museum och Österlens museum. De kollektiva arbetsmetoderna har resulterat i platsspecifika installationer, video- och fotoverk, en blogg samt två publikationer.

Här kan du ta del av samtliga arbeten >>>


""""""""""""""""""""""""""""""""""
Nääs Konsthantverk
Nääs Allé 3
448 92 Floda

Öppettider t.om 11 augusti
onsdag - söndag 11-17
därefter fredag - söndag 11-16

www.naaskonsthantverk.se