Först var det mörkt konst, återbruk och odling som motstånd - - ETC Solparken

Först var det mörkt konst, återbruk och odling som motstånd
- 30 September 2023

Fri entré
Adress: ETC Solpark, Energikullen 1, Katrineholm
Tisdag – fredag: kl. 10:00-18:00
Lördagar: 11:00-17:00
Söndag: 12:00–16:00

Konsten har slagit rot i Solparken. Konst som gör nytt av det som skulle kastas. Konst som ger dig något att tänka på. Konst som går att äta. Med Takao Momiyama, Gunnel Pettersson och Nisse Bergman

Nya kläder kastas i soporna och bränns upp. Det måste finnas ett annat sätt?
Trasiga textilier blir ny konst med sashiko. På japanska att sy små stygn för hand och laga nytt av gammalt. Takao Momiyama är en bondpojken som blev konstnär. Nu visas hans Monumentala arbeten i textil och tre workshopar där alla är välkomna.

Det går att plantera konst. Den gillas av bin och går att äta. Gunnel Pettersson gör ätbar och växande konst av bovete. Bovetet blir bakverk, sobanudlar och gerillaodling på nya marker. Konst som inte innehåller gluten och som älskas av bin. Bovete är en gammal svensk gröda som växer på magra jordar. Just nu växer den i ETC Solpark. Är detta verkligen konst? Kom och smaka. Workshop 30 september. Den nya konsten finns överallt.

Många av oss vet ingenting om vad som döljer sig i en datorburk. Men vad händer om en liten detalj i en dator blir jättetstor? Hur ska vi kunna förstå en värld där den stora kraften som ändrar våra liv i grunden är informationsteknologi? Nisse Bergman är dataprogrammeraren och spelutvecklaren som utbildade sig till konstnär.