Hang in there - Hugger-Mugger - Kolonin

Hugger-Mugger
Hang in there

HANG IN THERE / STILL LIFE IN MOTION


Vi är materialet som sönderfaller medan vi håller på. Vi är stilleben i rörelse. Hugger-Mugger stretchar sina muskler och bjuder på sig själva och sina tillkortakommanden med performancen STILL LIFE IN MOTION på festivalen Bruset och en installation HANG IN THERE i fönstergalleriet på Kolonin i Arvika.

Från enkla gester till gymnastiska övningar och udda cirkuskonst. En performance där de mest triviala rörelser utförs med största allvar. Allt synkat med ljud från ett smörgåsbord av olika instrument. Med hybris och humor och en förkärlek för det alldagliga, bristfälliga eller larviga. I glappet mellan intention och utförande. Absurdism. Antiklimax.

I Kolonins galleri bygger vi en installation i samma anda, en komposition där vardagliga föremål och enkla low-fi material möts. Vi utgår från platsen tillsammans med tingen, rummet och tillfället. Håll ut. Hang in there. Vi vet inte vad det blir. Vi är mycket spända på vad som kommer.

Hugger-Mugger är en materialbaserad noiseperformance grupp som arbetar med ljud, performance och installationer. Hugger-Mugger består av Maria Hägglund,Catarina W. Källström och Elinor Ström och har sedan starten 2000 medverkat på gallerier och festivaler i Sverige och i utlandet. Gruppen har bland annat haft konsert från en garderob, placerat ut 200 stycken pruttkuddar på en vältrafikerad gågata, sänt egna radioprogram från en egenhändigt
jätteradioapparat av wellpapp. De har även haft en radioshow i London, gjort uppträdanden på DMZ i Korea och har skrivit autografer i Vevring, Norge.

På Instagram: hugger_mugger_art och kolonin_arvika