FINSK AFTON - - Kapsylen

FINSK AFTON
- 10 December 2022

Öppning 3 december klockan 13-20. 
Kapsylen Open Studios
Galleriet, plan 1, Tjärhovsgatan 44 i Stockholm.
Välkomna!

ons-fre 12-18, lör 12-16

Paavo Halonen (FI) från Helsingfors visar Idol/Ikon
Sonja Löfgren-Birch (FI/SE) bosatt i Stockholm visar Suburban View.
Liisa Nassir Tolonen (FI/SE) Dj:ar finsk musik och Artsaunas vedeldade bastuvagn finns på plats!

Öppningsdagens program:
Entré 100 kr eller efter förmåga.

13:00-15:00
Artsauna
den vedeldade bastuvagnen finns uppvärmd och står parkerad vid Kapsylen! Sima finns för de badsugna, ta med badrock och badkläder/stor handduk. Vagnen står nog på plats redan från kl. 12!

13:00 
Vi öppnar upp för en Pop up-utställning i Galleriet, plan 1
med Paavo Halonen (FI) ”Idol/Ikon”  samt Sonja Löfgren -Birch (FI/SE) ”Suburban View”. Detta är en teaser inför ”Länk Link Linkki II” på HV Galleri hösten 2023.

16:00
Konstnärssamtal med Paavo Halonen och Sonja Löfgren-Birch. Lotte Nilsson Välimaa, Kapsylen/FAS medverkar och ställer frågor.

17:00 -20:00
Liisa Nassir Tolonen (FI/SE) 
Dj:ar! Liisa är producent och sprider finsk musik-det blir en skön mix av gammalt och nytt.

—————

Artsauna 
Anton Wirarus bastuvagn kommer till oss.

Paavo Halonen (FI) Materialen han använder är berättelser sammanställda av återvunnet material. Hans rötter från landsbygden i Savo-Karelen dyker upp i hans arbeten. 

Sonja Löfgren-Birch (FI/SE) I sina senaste verk observerar hon platser och den omgivande naturen. Hon broderar fragment av det upplevda och bearbetade på duk.

Båda konstnärerna visar några verk och deltar i ett samtal. Deras medverkan i denna Pop-up utställning är också en teaser inför Länk Link Linkki II, en utställning 2023 med en konstellation från Fiber Art Sweden och Taiteilijat O (FI).
Det är ett större samarbete mellan konstnärssammanslutningarna som tar plats på Handarbetets Vänner HV Galleri i Stockholm under oktober-november 2023. Det är också en fördjupning av ett tidigare samarbete som resulterade i en utställning på Hanaholmen - kulturcentrum för Sverige och Finland 2021.

Liisa Nassir Tolonen (FI/SE), DJ, producent som sprider finsk musik . Bosatt i Helsingfors tills för 2 år sedan där hon arbetat som kulturproducent/lektor för Music Management, Högskolan Arcada. Nu bosatt i Stockholm, musikredaktör för SR Finska. Eldsjäl inom Marginal Music inkluderande musik för alla. Ordnat klubbar och dj:at sedan länge. Reser till oss från en klubbspelning i Göteborg för deltagande i FINSK AFTON!

Övriga dagars öppettider
Sön 4 dec 12-16
Ons 7 dec 12-18
Tors 8 dec 12-18
Fre 9 dec 12-18
Lör 10 dec 12-16

Konstnärsnämnden