Ett samtal med Ivan Aguéli - - Aguélimuseet

Ett samtal med Ivan Aguéli
- 29 August 2004

Medverkande konstnärer: Anna-Lena Carlsson, Tarika Lennerbjörk, Lotte Nilsson-Välimaa,
Maria Wahlgren, Catarina Williamsson Källström


Det var hösten 2002 som vi lärde känna Ivan. Innan hade vi bara sett hans målningar så där på avstånd. Det blev några intensiva månader innan vi skildes åt i november förra året. Nu skulle vi ses igen. Han skulle titta förbi. Det kom lite hastigt på och vi hade just inget hemma. Någonting måste man väl bjuda på. En kopp kaffe förstås…och hembakt. Precis när vi tog ut de nybakade kakorna som vi nog tyckte blev riktigt bra, knackade det på dörren…

Vi arbetar ofta i projekt där vi börjar från - här och nu. Platsen och sammanhanget är startpunkten på en process. Just här formuleras det i ett samarbete. I rumslösningen ingår en duk med temat "ett samtal med Aguéli", ett dukat fikabord för sex personer, aguélibakverk, en tapet och fotografier.

Gruppen tilldelas 2004 års Aguélistipendium
Under tiden 18 oktober - 16 november 2003 gjorde Anna-Lena Carlsson, Catharina Williamsson-Källström, Lotte Nilsson-Välimaa, Maria Wahlgren och Tarika Lennerbjörk en gemensam installation vid Aguélimuseet som fick namnet "SE MER". Konstnärernas respektfulla och poetiska närmande till Ivan Aguéli och hans konstnärsskap belönas med 2004 års Aguélistipendium.

ÅC Danell, intendent