FAS på Sthlm Art Fair - - Älvsjö

FAS på Sthlm Art Fair
- 10 April 2005

Till Sthlm Art Fair 2005 valde FAS ut Lotte Nilsson-Välimaa att representera nätverket med installationen Blomster landning, ett samarbete med Kenneth Pils. Samtidigt i FAS monter visades performanceverket Siames av Helene Hortlund utfört av Katrin Forsmo och Monika Åslund. Ulla West visade Roboten O#1, ett interaktivt verk.

Blomster landning
En blomma är ett mysterium. Både enkel och något som inte låter sig förklaras. Blomman är ett fenomen som måste upplevas.
På konstmässan tar Blomster landning plats som en transparent vägg av 100-tals hopsydda sidenmålningar. I installationen fanns små silhuetter av människor målade på väggarna upptagna med sysslandet av växter. Varje visning av Blomster landning är unik. Samma sidenstycke kan användas på flera sätt. Vi diskuterar nya lösningar utifrån platsens förutsättningar. Att måla en blomma på siden är en handling som kräver koncentration. Stunderna - där vi möter den levande blomman och målar, är det bärande i verket. Spåren - sidenmålningarna, är våra byggstenar.

Lotte Nilsson-Välimaa och Kenneth Pils